Tekort aan bevelvoerders; Tankautospuit kazerne De Lutte tijdelijk niet inzetbaar

De Lutte – De tankautospuit van de kazerne De Lutte is tijdelijk niet inzetbaar. Dit vanwege tekort aan bevelvoerders op deze kazerne.

De inzet van de tankwagen blijft wel mogelijk. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren. Het sluiten van kazerne De Lutte is niet aan de orde. Brandweer Twente is momenteel in gesprek met de vrijwilligers van deze kazerne om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

De bevelvoerder geeft leiding aan de bemanning van de tankautospuit en is hierdoor een essentiële functie binnen een brandweereenheid met een grote mate van verantwoordelijkheid. Op dit moment is het zo dat er sprake is van een tekort aan bevelvoerders in De Lutte. Vanwege dit tekort is de tankautospuit momenteel operationeel niet inzetbaar. De tankwagen van deze kazerne is wel inzetbaar.

Het vinden van goede en beschikbare vrijwillige bevelvoerders is een moeilijke taak. De opleiding tot bevelvoerder wordt daarnaast als pittig ervaren. Brandweer Twente vindt het van groot belang dat er zo snel mogelijk nieuwe bevelvoerders worden opgeleid. Om samen tot een oplossing te komen vinden momenteel gesprekken plaats met de vrijwilligers van deze kazerne.

Brandweer Twente werkt met operationele grenzen. Dit betekent dat bij een alarmering het voertuig dat het snelste bij een incident kan zijn wordt gealarmeerd. Omdat de snelste hulp nu uit de buurgemeente moet komen, kan het betekenen dat de opkomsttijden hierdoor oplopen.

(bron: Brandweer twente)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!