Oldenzaler en Lossenaar verdacht van diefstal en heling gereedschappen

Almelo, Oldenzaal – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen twee mannen uit Losser en Oldenzaal vanwege diefstal en heling van bijna twintig gereedschappen, waaronder motorzagen en bladblazers, in ondermeer Oldenzaal, Almelo en Weerselo.

De zaak kwam aan het rollen toen een bedrijf uit Saasveld een gestolen triplaat van het bedrijf op een verkoopsite zag staan. De trilplaat was op 26 augustus tijdens werkzaamheden gestolen aan de W.G.A.J. Roringstraat in Oldenzaal. Er werd een afspraak gemaakt met de verkoper en op 1 september is deze 28-jarige man uit de gemeente Losser aangehouden op verdenking van heling van de gestolen trilplaat.

Tijdens zijn aanhouding werden in zijn woning meerdere gestolen goederen, waaronder motorzagen en bladblazers, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden en het onderzoek werd voortgezet.

Tweede verdachte
In dit onderzoek kwam een tweede verdachte in beeld. Op 8 oktober is deze 24-jarige man uit Oldenzaal aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van de in de woning aangetroffen gestolen goederen.

De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden en zullen zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!