Zuivering Losser tijdelijk buiten gebruik door brand

Losser – Op de zuivering aan de Ravenhorsterweg in Losser, heeft op vrijdagavond 27 mei korte tijd brand gewoed in de compressorruimte. De apparatuur in de ruimte is daarbij grotendeels verloren gegaan. De zuivering is tijdelijk buiten bedrijf; het waterschap werkt aan het herstel. Er is geen ongezuiverd water geloosd in de omgeving.

Door de schade in de compressorruimte werken de zuurstofbeluchters niet meer. De bacteriën die het vuile rioolwater schoonmaken, krijgen daardoor tijdelijk minder zuurstof en kunnen als gevolg het rioolwater niet meer reinigen.

Het Waterschap laat weten dat men met man en macht werkt om noodapparatuur in werking te stellen, zodat de zuivering zo snel mogelijk weer in gebruik genomen kan worden. Ondertussen wordt het rioolwater uit de zuivering in Losser met vrachtwagens vervoerd naar het rioolsysteem van Enschede.

De rijdende vrachtwagens kunnen overlast veroorzaken in de omgeving.

(Foto: Pascal Vlutters | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!