Video: Grote controles bij grensovergang De Lutte en A1 bij Deurningen

De Lutte / Deurningen – Op donderdag 16 november hebben uitgebreide controles op de grensovergang bij De Lutte en langs de A1 bij Deurningen plaatsgevonden.

Onder anderen De koninklijke Marechaussee, de Duitse en Nederlandse politie en de Douane waren bij de controles betrokken.

De controle bij grensovergang De Poppe zorgde voor veel vertraging op de A1 tussen Oldenzaal en De Lutte; al het verkeer werd over de parkeerplaats geleidt voor een controle.

Bij parkeerplaats Veelsveld, langs de A1 bij Deurningen, gebruikte de Douane een groot röntgenapparaat om verschillende voertuigen te scannen om zo te zien wat eventuele smokkelaars verborgen willen houden. De voertuigen werden willekeurig van de A1 “geplukt” en naar de parkeerplaats begeleid.

Ook bij andere grensovergangen in Nederland waren er vandaag grote controles aan de gang van de politie, douane en de Marechaussee.

(foto’s: News United)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!