UPDATE: Kalveren gered bij brand in Overdinkel

Overdinkel – Om 11.12 uur kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Ruhenbergerweg in Overdinkel. In een garage (hobbyschuur) zou brand woeden. De garage is verbonden met een veeschuur vol kalveren. De brandweer heeft gelijk groot opgeschaald en heeft meerdere blusvoertuigen gealarmeerd. De brand in de garage is bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Er wordt snel ingezet om doorslag naar de naastgelegen veeschuur te voorkomen.

In de veeschuur staan 260 kalveren. Vanwege de hitte en rook die bij de brand vrijkomt, is besloten om 30 kalveren uit de schuur te halen. De brandweer zet met man en macht in om verdere uitbreiding naar de veeschuur te voorkomen en dat is gelukt. De brandweer heeft in de veeschuur ventilatoren geplaatst, die ervoor zorgden dat het overige vee geen hinder had van de rook. Hierdoor konden de kalveren veilig blijven staan.

De oorzaak van de brand is niet bekend, dit wordt nader onderzocht.

Brandweer Twente heeft vier tankautospuiten en twee tankwagens ingezet om de brand te bestrijden. Hierbij heeft de brandweer uit Gronau met een autoladder assistentie verleend. In totaal is de brand door ongeveer 30 brandweermensen bestreden.

(bron: brandweer Twente)
(foto: Jack Huijgens)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!