UPDATE (foto) Alerte getuigen voorkomen diefstal kangoeroes in De Lutte

De Lutte – Alerte getuigen voorkwamen op dinsdag 18 maart dat acht kangoeroes werden gestolen uit een weiland aan de Bentheimerstraat.

Doordat de getuigen direct de politie belden en een goede omschrijving gaven van een auto die mogelijk bij de poging diefstal is gebruikt, kon de politie deze korte tijd later van de weg halen op de Lasondersingel in Enschede. De bestuurder, een 38-jarige man uit Winterswijk werd aangehouden. De politie onderzoekt de poging diefstal.

Omstreeks 23.15 uur hoorde een buurtbewoner een verdacht geluid in een weiland aan de Bentheimerstraat. Toen hij ging kijken zag hij iemand wegrennen. Een tweede getuige zag verderop een auto wegrijden. Deze getuige maakte hier snel foto’s van. Hierdoor kon de politie direct in de wijde omgeving uitkijken naar de betreffende auto. Korte tijd later zagen surveillerende agenten in Enschede een auto rijden die voldeed aan de omschrijving. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder werd aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of de bestuurder betrokken was bij de poging diefstal.

Politieagenten hebben de kangoeroes bevrijd uit de kisten waar ze in zaten. De dieren raakten niet gewond.

Verdachte situaties direct melden via 112
Alerte burgers zijn de ogen en oren in de wijk of in het buitengebied. Door direct verdachte situaties te melden kan de politie snel optreden als dat nodig is. De diefstal van de kangoeroes werd voorkomen doordat de getuigen direct de politie belden via 112 en relevante informatie konden doorgeven. Hierdoor kon snel informatie over het misdrijf worden verspreid onder surveillerende agenten in de regio, met de aanhouding tot gevolg.

(bron: politie)
(foto: Angelique Bosman | politie Losser – “Beestjes zaten al in vangkooien”)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!