UPDATE: 17-jarig meisje in Oldenzaal aangehouden met vals Servisch ID-bewijs

De Lutte/Oldenzaal – Marechaussees hebben zaterdagavond tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid op de Rijksweg A1 bij De Lutte een 19 jarige man uit Albanië aangehouden die reisde op een zogenaamd look-a-like paspoort.

Tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) controleerden marechaussees de inzittenden van een autobus. De 19 jarige Albanees gaf een geldig Albanees paspoort. Bij nader onderzoek van het document bleek het echter niet zijn eigen paspoort te zijn, maar dat van iemand anders. De Albanees is aangehouden en er wordt verder onderzoek ingesteld. De verdachte heeft inmiddels ook asiel aangevraagd.

Bij een controle in dezelfde autobus werd een 25 jarige man uit Kosovo gecontroleerd. Hij bleek niet rechtmatig in Nederland te zijn en is in vreemdelingenbewaring gesteld. Hij zal het land worden uitgezet.

In een andere autobus werd een 17 jarig meisje aangehouden. Bij controle door marechaussees liet zij een vals Servisch ID-bewijs zien. Uit verder onderzoek bleek zij in het bezit van een geldig Duits ID-bewijs. Het valse Servische ID-bewijs had zij voor 20 euro van vrienden gekocht. Zij dacht hiermee de grens te kunnen passeren. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Ook werd een personenauto gecontroleerd waarin als passagier een 30 jarige man uit Senegal zat. Uit onderzoek bleek dat hij in Duitsland in de asielprocedure zit en Duitsland niet mag verlaten. Hij is teruggestuurd naar Duitsland.

(foto: 112Oldenzaal.nl)
(bron: Marechaussee)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!