Testvlucht aanvliegroutes voormalige vliegbasis Twenthe

Twente – De voormalige vliegbasis Twenthe wordt ontwikkeld tot een bedrijventerrein op het gebied van de moderne maakindustrie met behoud van een beperkte vliegfunctie: de Technology Base Twente.

Drie luchtvaartmaatschappijen willen vanaf de luchthaven zakelijke vluchten aanbieden. Het gaat om kleine en middelkleine zakenvliegtuigen. Ook het bedrijf Aeronextlife wil zich er vestigen. Dit bedrijf ontmantelt grote vliegtuigen. Momenteel wordt een aantal procedures doorlopen voor het behoud van de vliegfunctie.

Om de vliegprocedures te kunnen testen is een testvlucht nodig. Bij de testvlucht, die vanmorgen plaatsvond, werden de aanvliegroutes getest. Op de testdag wordt er één keer in de ochtend en één keer aan het eind van de middag gevlogen.

Tijdens de testvlucht wordt ongeveer zeven keer aangevlogen op zowel de oost- als de westkant van de landingsbaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne navigatiemiddelen en speciale meetapparatuur om de instrument-vliegprocedures te evalueren. De vlucht wordt uitgevoerd door Het Nederlands Luchtvaart- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Er vinden geen landingen plaats.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!