Politie publiceert reactietijden voor Gemeente Losser

Losser – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. We vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren we vanaf nu elke maand op Facebook de lokale cijfers voor jouw gemeente.

We zijn er als de nood hoog is
In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Losser. In de maand wij in 17 gevallen op tijd. Zo waren wij bij een melding waarbij iemand bedreigd werd met een mes binnen 8 minuten op de plek van het incident. En na een paniekmelding waren wij binnen 3 minuten ter plaatse.

In twee gevallen was een andere hulpdienst (brandweer of ambulance) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten ter plaatse om hulp te bieden. Eén melding bleek al snel een loos alarm te zijn en kregen we halverwege te horen dat we niet meer door hoefden te rijden. In twee gevallen kunnen we niet verklaren of we op tijd waren of niet.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

CIJFERS INFOGRAPHIC LOSSER

Op tijd 17
Te laat –
Brandweer of ambulance was er wel binnen 15 minuten 2
Afgebroken inzet 1
Geen status onbekend 2

(Bron: politie Losser)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!