Politie Losser verhuist naar Kulturhus en hanteert flexibele openingstijden

Losser – Dienstverlening verbeteren, zichtbaarheid vergroten en daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben.

De politie in de gemeente Losser verhuist op 15 januari 2018 van  de Muchteweg 5 naar het Kulturhus aan het Raadhuisplein 1 in Losser. Ook gaat de politie in de gemeente Losser tot 1 oktober bij wijze van proef werken met flexibele openingstijden voor het politieservicepunt (PSP) in het Kulturhus. Dit gebeurt om meer op straat te kunnen zijn en om beschikbaar te zijn waar en wanneer dat u uitkomt.

Minder bezoekers

De politie in Losser merkt dat steeds minder mensen naar het politiebureau of politieservicepunt komen. Oorzaken hiervan zijn o.a. dat u voor gevonden of verloren voorwerpen en de vermissing van een reisdocument terecht kunt bij de gemeente en niet meer bij de politie. Verder hebben veel mensen overdag geen tijd  om naar het politiebureau te komen en ook verschuift het contact steeds meer richting social media. Daarvoor is in Twente een speciaal webcare team actief. Volgens teamchef Emil Baveld is het uitgangspunt dat we daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben: “Dan is het jammer dat agenten in bureaus zitten te wachten op bezoekers die niet komen.”

Flexibele openingstijden

Om de dienstverlening te verbeteren is in overleg met de gemeente Losser besloten om geen vaste maar flexibele openingstijden te hanteren voor het  PSP in het nieuwe kulturhus. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om aan het bureau aanwezig te zijn voor de openingsuren worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeente Losser. Baveld: “Willen mensen thuis met een agent afspreken? Prima. Een afspraak in een wijkcentrum? Ook geen probleem. Als de “agenten”  in het PSP aanwezig zijn, dan kunt u natuurlijk altijd binnenlopen en ook dan bekijken we samen wat de beste manier is voor verdere behandeling .

Hoe werkt het?

Wilt u contact met de politie? Bel dan eerst telefoonnummer 0900-8844 voordat u het politieservicepunt bezoekt. Samen met u overleggen we wat in uw situatie de best passende mogelijkheid voor contact is.

Vaker aanwezig in uw wijk en dorpskern

Door de huidige technische middelen kunnen agenten op iedere plek aangiftes opnemen – ook bij u thuis – en andere werkzaamheden verrichten. Agenten zijn hierdoor fysiek meer aanwezig op straat in de wijken en dorpskernen. Het streven is om u van dienst te zijn op tijden en op locaties die voor u goed uitkomen.

Bereikbaarheid politie in Losser

U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren, 24 uur per dag, contact opnemen met de politie in Losser.

• Telefonisch via 112 (spoed) en via  0900-8844 (voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt);

• via internet www.politie.nl;

• via Facebook  facebook.com/politielosser.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!