Politie legt beslag op woning in witwasonderzoek

Overdinkel – De politie heeft dinsdag 18 juli in Overdinkel en op drie locaties in Duitsland zoekingen verricht. Tijdens de zoekingen is beslag gelegd op een woning aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Daarnaast heeft de politie in Duitsland een quad in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

De zoekingen maken deel uit van een lopend onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken. De politie vermoedt dat de woning met niet legaal verkregen geld is aangeschaft en verbouwd. Voor het onderzoek heeft de politie beslag gelegd op administratie. Daarnaast heeft de politie digitale gegevensdragers, communicatieapparatuur, twee tasers, drie imitatievuurwapens en contant geld in beslag genomen.

Gespecialiseerd zoekteam Defensie
Bij de zoeking in Overdinkel werden honden ingezet en een gespecialiseerd zoekteam van Defensie. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken, of door muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Politie en justitie doen vaak een beroep op de zoekteams van Defensie. 

Misdaad mag niet lonen!
Politie en justitie vinden het heel belangrijk dat misdaad niet loont. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!