Politie houdt verdachten met gestolen fietsen aan op A1 De Lutte

Kampen, De Lutte – Agenten hebben vrijdag 30 september op de A1 bij de Lutte één vrouw en twee mannen uit Polen aangehouden op verdenking van heling. In hun busje troffen de agenten vier gestolen fietsen aan die afkomstig zijn uit Kampen.

Op 23 september werd een fiets gestolen aan de Oudestraat in Kampen. De eigenaresse van de fiets zag haar fiets vervolgens op een andere plek in Kampen staan. Ze belde meteen de politie en agenten gingen op onderzoek uit. Er bleken nog meer gestolen fiets te staan. De afgelopen tijd worden er regelmatig fietsen gestolen in Kampen. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van lopers. Daarom adviseert de politie iedereen om gebruik te maken van een tweede slot.

Koud gezet

De politie besloot in overleg met de eigenaren een aantal fietsen te laten staan en in de gaten te houden, omdat ze vermoedde dat de fietsen waren ‘koud gezet’ om op een later moment te worden opgehaald. Vrijdag 30 september werden de fietsen meegenomen. Agenten hebben de fietsen gevolgd en besloten de verdachten aan te houden op de A1 ter hoogte van de Lutte voordat ze het land zouden verlaten.

De 21-jarige vrouw en de mannen van 19 en 30 jaar uit Polen worden verdacht van heling. Ze zitten voorlopig vast en worden verdacht van meerdere fietsendiefstallen in Kampen. De aangetroffen fietsen worden teruggegeven aan de eigenaren.

(Bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!