Politie haalt auto van de weg en vindt groot geldbedrag

De Lutte – Na een tip dat er vanuit Duitsland een auto naar Nederland onderweg was met een groot geldbedrag, hield de politie zaterdag 4 juli bij de grensovergang De Lutte een auto van de weg.

Agenten troffen in de auto inderdaad een groot geldbedrag aan. De bestuurder, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden.

Nadat omstreeks 2.30 uur vanuit Duitsland een tip binnenkwam over de auto met geld, hield de politie de grensovergang goed in de gaten. Ook werd informatie over de auto in het ANPR systeem gezet. ANPR betekent Automatic Number Plate Recognition. Een camera scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De politie kan gebruik maken van deze gegevens.

Om 3.15 uur was er een ANPR hit toen de auto de grens bij De Lutte passeerde. Daarop achterhaalden agenten de auto en haalden deze bij Rijssen van de snelweg. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van witwassen en de auto werd in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens onderzoek in de auto troffen agenten een groot geldbedrag aan. De hoogte van het geldbedrag kan nog niet worden genoemd in het belang van het onderzoek. De 26-jarige man is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Hij blijft nog wel verdachte in deze zaak. De politie zet het onderzoek voort.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!