Kookadvies voor Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken verlengd

Oldenzaal – UPDATE 6 september 2021 19:52 uur – Het kookadvies voor de regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken wordt verlengd in ieder geval tot en met donderdag 9 september. Vitens werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen.

Waarom verlenging?

Uit de resultaten van de tests blijkt dat er minder, maar nog steeds een zeer kleine hoeveelheid van de eerder aangetroffen bacteriën (E. coli en enterococcen) in het drinkwater aanwezig is. Omdat het drinkwater nu niet aan onze hoge vereisten voldoet, blijft het kookadvies van kracht. Het kookadvies wordt met 2 dagen verlengd, omdat deze tijd nodig is voor het uitvoeren van nieuwe tests en de analyse van de monsters. De uitslagen verwacht Vitens op donderdag.

Wat doet Vitens om het probleem te verhelpen?

Vitens blijkt waterleidingen en reservoirs schoonspoelen. Voor de reiniging van het reservoir iseen gespecialiseerd bedrijf ingezet;
Vitens neemt en een groot aantal tests af in het aangegeven gebied om de kwaliteit van het drinkwater te monitoren;
Vitens zoekt actief naar de oorzaak van het probleem.

Waterkwaliteit testen

Vitens neemt continu een groot aantal tests af in de regio om de kwaliteit van het drinkwater te monitoren. Vitens test op allerlei plekken in het leidingnetwerk, zoals in het leidingnet, bij het reservoir op de Tankenberg en uit de kraan bij klanten thuis. Het laboratorium van Vitens onderzoekt het drinkwater op duizenden stoffen. Daarmee is kraanwater het best gecontroleerde voedingsmiddel in Nederland.

Het kookadvies werd op donderdag 2 september afgegeven nadat E. coli en enterococcen waren aangetroffen in het drinkwater.

(bron: Vitens)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!