Hennepplantages ontmanteld; twee personen in De Lutte aangehouden

De Lutte, Enschede – De politie heeft 9 en 10 september naar aanleiding van diverse stroomstoringen, een hennepplantage aangetroffen in een schuur aan de Oude Lutterkerkweg in De Lutte en in een woning aan de Boulevard 1945 in Enschede.

Enschede
Omdat er bij de netbeheerder tot drie maal toe vanuit hetzelfde appartementencomplex aan de Boulevard 1945 een stroomstoring was gemeld werd 9 september samen met de politie een onderzoek ingesteld. In een woning van het complex werd een hennepplantage met ruim 500 planten ontdekt. Vermoedelijk is deze de oorzaak van de storingen geweest omdat de stroom illegaal verkregen werd. De plantage is in opdracht van de Officier van Justitie geruimd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

De Lutte
Sinds juli werden diverse stroomstoringen gemeld bij de netbeheerder. Deze stelde samen met de politie een onderzoek in en op 10 september werd de vermoedelijke oorzaak gevonden. In een schuur aan de Oude Lutterkerkweg werd een hennepplantage met bijna 400 planten aangetroffen. Vermoedelijk is deze de oorzaak van de storingen geweest omdat de stroom illegaal verkregen werd. De plantage is in opdracht van de Officier van Justitie geruimd. Beide aanwezigen zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

(bron en foto: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!