Gezamenlijke actie inbraakpreventie gemeenten Noordoost Twente

Oldenzaal – Het aantal woninginbraken in Twente is gedaald, maar toch is er in Noordoost Twente in 2014 nog ruim 200 keer ingebroken of werd er een poging tot inbraak gedaan. Iedere (poging tot) inbraak is er één teveel.

Daarom sluiten de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen aan bij een initiatief van de Veiligheidsregio Twente, Politie Twente en Noaber Bouw uit Borne om het aantal woninginbraken verder terug te dringen.

Inwoners wordt gratis advies over de beveiliging van hun woning aangeboden in het kader van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). In het advies worden tips gegeven bijvoorbeeld op het gebied van hang- en sluitwerk, verlichting of begroeiing. Als het uitvoeren van de adviezen is er een aanzienlijk minder grote kans om slachtoffer van woninginbraak te worden.

De gevolgen van een inbraak kunnen zeer ingrijpend zijn. Er wordt inbreuk gemaakt op privacy en er missen wellicht dierbare en kostbare spullen. Inwoners, politie en gemeenten kunnen samen maatregelen treffen om de kans op een woninginbraak aanzienlijk te verkleinen.

Inbraakadvies op maat
In de maanden maart, mei, september en november ontvangen groepen inwoners een uitnodiging voor een gratis preventieadvies. De ontvangers van deze brief zijn geselecteerd op basis van de samenstelling van het woningbestand (koop- en huurwoningen) en het aantal inbraken in de afgelopen periode in de omgeving van de woning.

Er wordt gebruik gemaakt van de diensten van het Inbraak Preventie Team van Noaber Bouw uit Borne. Als inwoners willen deelnemen aan dit project kunnen ze een persoonlijk preventieadvies op maat aanvragen voor een betere beveiliging hun woning. Het preventieadvies wordt gratis verstrekt.

Deelname is uiteraard geheel vrijblijvend. Als woningeigenaren het advies willen opvolgen, dan kunnen zij ervoor kiezen om de montage van hang- en sluitwerk en het installeren van andere maatregelen te laten doen door een erkende ondernemer in de omgeving of door de montageploeg van Noaber Bouw. De eerste groep kunt u vinden op de website www.politiekeurmerk.nl onder het kopje PKVW-bedrijf.

Werk mee aan een veilige buurt
Ook kunnen bewoners elkaar helpen hun buurt veilig te maken en te houden. Omdat mensen in de omgeving elkaar kennen, herkennen ze opmerkelijke situaties sneller. Ziet u iets bijzonders waarover u geen goed gevoel heeft, bel dan altijd 112. Noteer signalementen en geef deze door aan de politie.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!