Foto en video: Bus met actievoerders aangehouden bij grens De Lutte

De Lutte – Een bus met zo’n 30 Nederlandse actievoerders heeft urenlang vastgestaan bij de Duitse grens. De activisten waren onderweg naar de G20-top in Hamburg, maar mochten Duitsland niet in.

Bij de A1 bij De Lutte werd de bus tegengehouden, omdat een aantal van de inzittenden bekend is bij de Nederlandse politie. “Daarbij hebben wij eigen aanwijzingen dat de activisten een gevaar voor Duitsland opleveren”, zegt de Duitse politie.

Paspoorten ingenomen
Bij doorzoekingen van de bus en persoonlijke bezittingen zou niets zijn gevonden. De politie heeft de paspoorten ingenomen, die krijgen de actievoerders terug als ze onder politiebegeleiding terug naar Nederland gaan. Ze zeggen zelf dat ze dat in de loop van de avond zullen doen.

Duitsland heeft verscherpte grenscontroles ingevoerd omdat de G20-top in Hamburg wordt gehouden. Bij die top zijn wereldleiders als Donald Trump, Angela Merkel en Vladimir Poetin aanwezig. Ook premier Rutte is bij de top. Er zijn 20.000 agenten op de been om de demonstranten in het gareel te houden. Er worden meer dan 100.000 demonstranten verwacht.

Omstreeks 20:00 uur is de bus onder begeleiding van de politie terug naar Nederland gestuurd, de agenten die de bus begeleiden hadden de paspoorten van de inzittenden bij zich, die ze later in Nederland terug krijgen.

(foto: News United)
(Video: SPSMedia)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!