Enschedeërs aangehouden voor vechtpartij in De Lutte na oefenduel FC Twente; onderzoek afgerond

De Lutte – De politie heeft het onderzoek naar aanleiding van een confrontatie tussen supporters van FC Twente en Everton woensdagavond 19 juli op het Dorpsplein in De Lutte afgerond. Die avond keerde een groep Twente aanhangers zich na de vriendschappelijke wedstrijd tegen een groep Engelsen, waarbij over en weer is geslagen en met stoelen en glas is gegooid.

In het onderzoek hield de politie twee mannen, van 32 en 33 jaar uit Enschede, aan op verdenking van openlijke geweldpleging.

Toen de politie na de melding ter plaatse kwam bleek de rust al weergekeerd. Er werd meteen onderzoek gedaan en één van de verdachten kon diezelfde avond nog worden aangehouden. De tweede verdachte werd herkend aan de hand van beelden en is later buiten heterdaad aangehouden. Beiden zijn gedurende verder onderzoek in verzekering gesteld en verhoord, vervolgens weer in vrijheid gesteld. De politie heeft van meerdere getuigen verklaringen opgenomen. Van de eigenaar van het café waar de confrontatie plaatsvond is aangifte opgenomen van vernieling. Op zijn terras bleken diverse goederen vernield, waaronder meubilair.

Het dossier wordt ingestuurd naar het openbaar ministerie dat beslist over de vervolging.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!