Drietal aangehouden na fraude en oplichting bij bejaarde vrouw in Losser

Losser – De politie heeft donderdagavond 12 augustus een 18-jarige jongeman uit Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij fraude/oplichting.

De jongeman stond die avond aan de deur bij een woning van een 79-jarige vrouw uit Losser. Hij was in de veronderstelling dat de 79-jarige vrouw haar bankpassen zou gaan overhandigen. Eerder die middag werd er van de vrouw via de telefoon de pincode ontfutseld.

Op dat zelfde moment stonden een vrouw en een man (24 en 23 jaar uit Almere) te wachten in een auto. Op dat moment stopte er plotseling een onbekende auto voor de woning van het bejaarde slachtoffer. Twee mannen stappen uit en maken zich kenbaar als politieagenten.

De 18-jarige man ging er vervolgens vandoor over een muurtje en door meerdere tuinen. De man gaf zich uiteindelijk over aan de politie. Ook de twee handlangers in de auto konden worden aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!