Constructief gesprek NOT-gemeenten met politie over bezuinigingen

Noordoost Twente – Deze week was er overleg tussen de burgemeesters van de gemeenten in Noordoost Twente en de leiding van de Politie Oost Nederland. Onderwerp van gesprek was de bezorgdheid van de burgemeesters over de vergaande bezuinigingen binnen de Politie Nederland.

De politieleiding gaf hiermee gehoor aan de oproep die de burgemeesters afgelopen januari deden in een brandbrief om daarover met hen in gesprek te gaan. Resultaat van het gesprek is een toezegging van de politie om te komen met een concreet plan voor verbetering van de dienstverlening in Noordoost Twente.

Burgemeesters Cazemier, Schouten, Sijbom en Stegers gingen in gesprek met plaatsvervangend politiechef Oost Nederland, de heer Miltenburg, politiechef district Twente, mevrouw Knol en chef van het basisteam Noordoost Twente, de heer Baveld. ‘Het was een goed en constructief gesprek’, aldus burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal.

Creativiteit en flexibiliteit vereist
De politieleiding heeft toegezegd binnen enkele maanden te komen met een concreet plan van aanpak voor verbetering van de dienstverlening in Noordoost Twente. Daarbij gaat het met name om de aanrijtijden en de uitrusting van de steunpunten in Tubbergen, Dinkelland en Losser. Creativiteit en flexibiliteit zijn vereist om de dienstverlening op peil te houden binnen de gestelde kaders voor de formatie. De burgemeesters gaan opnieuw in gesprek met de politieleiding zodra dit plan gereed is.

Pleiten voor verhoging budget
Ondanks deze toezegging blijven de bestuurders nadrukkelijk pleiten voor een verhoging van het budget van de Nationale Politie om de formatie van de politie in Noordoost Twente op het huidige peil te kunnen houden. Zij zijn voornemens hun krachten te bundelen met collega bestuurders om zo een krachtig signaal af te geven naar Den Haag.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!