Code oranje; verhoogd risico op natuurbrand 

In verband met de droogte in de natuur is vanaf vandaag Code Oranje in onder anderen Twente van kracht. Dit betekent dat er een verhoogd risico voor een natuurbrand is. De brandweer is daarom extra alert.

Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Ten tijde van Code Oranje kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Er mogen dus geen takken, landbouwafval en dergelijke verbrand worden. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.

Ook brandweer extra alert
Ook de brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf vandaag start een luchtsurveillance. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat op www.natuurbrandrisico.nl.

(Bron: brandweer Twente)
(Foto: Gijs Huiskes | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!