Burgemeester en politie slaan handen in een tegen woninginbraken

Losser – In de afgelopen maand september werden op verschillende locaties in de gemeente Losser de nodige (woning)inbraken gepleegd. Deze toename van het aantal incidenten is voor de burgemeester en de politie aanleiding om de handen ineen te slaan in het bestrijden van inbraken.

In de afgelopen week is er door de politie extra capaciteit ingezet door opvallende en zichtbare politiecontroles uit te voeren. Deze acties zijn bedoeld om zicht te krijgen op verdachte situaties en personen én om eventuele inbrekers te ontmoedigen. De politiecontroles worden de komende tijd voortgezet.

Daarnaast zijn en worden er door de gemeente Losser digitale waarschuwingsborden geplaatst. Eerst in Overdinkel en later in Losser. Via de borden worden inwoners geattendeerd op de recente inbraakgolf. De belangrijkste boodschap is dat bij verdachte situaties 112 gebeld moet worden. Als inwoners melding maken van onraad wordt de kans dat een (woning)inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden kan worden vele malen vergroot. De ogen en oren van buurtbewoners zijn onmisbaar in het aanpakken van deze inbraken.

(Bron: Burgermeester Losser)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!