865 blaastesten afgenomen in carnavalsweekend; twee aanhoudingen

Twente – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er op verschillende locaties in Twente alcoholcontroles gehouden. Totaal zijn er die nacht 865 blaastesten afgenomen.

Er werd gecontroleerd op de Broekhoekweg in Losser, Enschedesestraat in Losser en aan het Mooienhof in Enschede. Van de 865 blaastesten bleken 5 bestuurders boven de toegestane grens te zitten en is er proces verbaal opgemaakt. De uitslagen betroffen: 1: 335 ug/l, 2: 276 ug/l, 3: 405 ug/l, 4: 420 ug/l en 5: 325 ug/l.

Een bestuurder werd door de politie aangehouden. Deze bestuurder bleek zowel onder invloed van alcohol als drugs te hebben gereden op een bromfiets. Tevens bleek deze bestuurder een valse kentekenplaat te hebben aangebracht op zijn bromfiets. Ook bleek dat zijn rijbewijs al geruime tijd was verlopen. Bij deze bestuurder is door de GGD-arts bloed afgenomen. Na onderzoek is deze verdachte met meerdere processen verbaal in vrijheid gesteld.

Later in de nacht probeerde een bestuurder van een snorfiets nog aan een controle te ontkomen en negeerde het stopteken van een motoragent. Na een korte achtervolging gaf de bestuurder het op. Bij controle bleek dat deze bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken is proces verbaal opgemaakt.

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!