Opnieuw veel woninginbraken in Twente door “gaatjesmethode”

Twente – Opnieuw hebben in Twente de afgelopen dagen veel woninginbraken plaatsgevonden door middel van de ‘gaatjesboormethode”

Gaatje boren om raam of deur te openen
Inbrekers kunnen een gaatje boren onder het slot van een deur of raam en zo met een ijzerdraad de sleutel omdraaien en/of de raamsluiting openen.
Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u het beste altijd, nadat u deuren en ramen op slot heeft gedaan, de sleutel uit het slot halen en opbergen.

Wat doet de politie na uw melding?
De politie neemt uw aangifte op en komt bij u thuis onderzoek doen en probeert sporen veilig te stellen. Vervolgens voert de politie een buurtonderzoek uit. Als er sporen en aanwijzingen zijn, worden deze onderzocht. Misschien is er een serie-inbreker aan het werk in uw buurt of leiden de sporen naar een bekende van de politie.

Waarom is het belangrijk om 1-1-2 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 1-1-2 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden!

Getuige?
Bent u getuige van een woninginbraak? Of beschikt u over informatie die mogelijk waardevol is voor de politie? Dan kunt u deze informatie bij de politie melden via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(video: Youtube | politie Utrecht)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!

27 gedachten over “Opnieuw veel woninginbraken in Twente door “gaatjesmethode”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *