Man uit Italië met 20.000 euro gepakt op de grens bij De Lutte

Bad Bentheim – Agenten hebben donderdagmorgen 20.000 euro in beslag genomen op verdenking van witwassen. Een 42-jarige man had het geld bij zich op de Duits-Nederlandse grens.

Als onderdeel van de verscherpte bewaking door de grenspolitie had hadden agenten omstreeks 10.30 uur een Italiaans busje aan de kant gezet op de parkeerplaats langs de Autobahn 30.

De 42-jarige Italiaanse bestuurder gaf aan dat hij 9.500 euro contant geld in zijn jaszak had. Bij de doorzoeking vonden agenten nog eens nog eens 455 euro in zijn portemonnee. Agenten ontdekten ook een holte in het voertuig, die blijkbaar dienst deed als schuilplaats voor meer geld. Na opening met het juiste gereedschap kwam er nog eens 10.500 euro tevoorschijn.

Aangezien contanten met een totale waarde van meer dan 10.000 euro per persoon moeten worden aangemeld, hebben de politieagenten de 20.000 euro in beslag genomen op grond van witwassen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het geld.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!