Lichte explosie en grote steekvlam bij raken elektriciteitskabel in Losser; tijdelijk stroomuitval in Losser

Losser – Vanmorgen om 08.15 uur is tijdens het werk bij de rotonde Gronausestraat/de Maria geboortekerk in Losser een 10 KV elektriciteitskabel geraakt. Er ontstond een lichte explosie met een grote steekvlam, waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen.
Doordoor ontstond stroomuitval in een belangrijk deel van Losser. Ook werd een aantal invalwegen getroffen en een groot deel van het centrum, waaronder ’t Lossers hoes en diverse ondernemingen.

Door snel te handelen kon de stroom via andere wegen omgeleid worden, zodat na een half uur de eersten weer stroom hadden. Om 09.00 uur hadden alle betrokkenen weer stroom.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren weet de gemeente niet precies, maar de betrokken kabel ligt onder de rotonde waar een wirwar van kabels ligt door allerlei reconstructies in het verleden.

Ondanks een ondergronds 3D model en het handmatig uitgraven van bepaalde delen, heeft het bouwteam niet kunnen voorkomen dat er toch een kabel werd geraakt. Het bouwteam voert op dit moment samen met Enexis een onderzoek uit naar de exacte toedracht.

(Bron: Gemeente Losser)

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook Tips of beelden? WhatsApp: 06-24684900 | info@112Losser.nl