Politie onderzoekt witwassen van crimineel vermogen

Losser – De politie heeft vrijdagmiddag een 45-jarige ondernemer uit Overdinkel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij anderen geholpen heeft met het witwassen van ‘zwart geld’. Dit onderzoek maakt deel uit van een groter witwasonderzoek.

Facilitator aangehouden

De verdachte in dit onderzoek is vrijdagmiddag 23 maart aangehouden. Op 18 juli 2017  hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in panden in  Overdinkel en in Duitsland. Hierbij zijn toen geen personen aangehouden.

De politie onderzoekt de faciliterende rol van de 45-jarige verdachte ondernemer. De man zou onder andere documenten vervalst hebben. Het gaat om geld dat mogelijk verdiend is door criminele activiteiten van anderen. Meerdere aanhoudingen binnen het grote onderzoek sluit de politie niet uit.

Beslag op woning gelegd

De politie heeft vrijdagmiddag meerdere panden in de gemeente Losser doorzocht. Er is onder andere administratie in beslag genomen. Op de woning van de 45-jarige man is conservatoir beslag gelegd. Ook zijn er getuigen benaderd om een verklaring af te leggen.

(foto: News United)

Het laatste 112-nieuws uit Losser rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Losser! Volg ons ook op Facebook!